דף הבית  >> 
 >> 

הרשם  |  התחבר


הכנת יין ביתי 

מאת    [ 08/07/2013 ]

מילים במאמר: 451   [ נצפה 5113 פעמים ]

הכנת יין בבית

 

במדריך הבא נלמד איך מכינים יין מענבים בבית , הכנת יין היא "לא תורה מסיני" ואם קצת הדרכה וסובלנות תוכלו ליהנות מיין פרי יצירתכם ולכבד את החברים שלכם.

 

מהו ענב יין:

לענבים המצויים ביין קוראים ענבי יין , ענבים אלו הם שונים מענבי המאכל אותם ניתן לרכוש בסופר או אצל הירקן ,ענב יין מתבטא בגודל ענב קטן ,צפוף וחרצן קטן , ענבי יין אלו ניתן להשיג בד"כ אצל מגדלים בתיאום מראש.

 

זני ענבי היין:

זני ענבי היין נבדלים בצבעם (אדום מול לבן) , במתיקותם שעל פיה נקבע סוג היין (חצי יבש מול יבש) כמובן שלכל זן יין יש שם : האציל בזנים הלבנים הינו הסובניון בלאן והמוכר יותר שבא אחריו הינו השרדונה  ואילו האציל שבענבים האדומים הינו הקברנה ואחריו  ענבי יין מרלו.

 

מול קטגוריה זאת עומד זן מתחרה שמככב בכל שולחן בחג והאוהב על הילדים הלא הוא התירוש הידוע בשמו גם מיץ ענבים , משקה זה עשוי זן ענבים מיוחד המשמש גם ליין וגם למאכל וקרוי ענבי מוסקט שחור

 

איך מכינים יין : שיטה קדומה:

בעבר עוד בימי קדם והתנ"ך כאשר עולם הכימיה טרם נוצר היו מכינים יין בדרך טבעית , מכין היין היה מחכה לרמת הבשלות הגבוה ביותר בענב לפני שנרקב , את הענבים היו שמים במיכל כלשהו , מועכים ודורכים את כל הענבים ומחכים כ 40 יום , התוצאה הניבה יין מתוק ובעל אלכוהול גבוה , יין זה נקרא יין פטישים ומזכיר את יין הקידוש , לימים שיטה זאת שדורגה ובמהלך הדריכה והמעיכה הוסיפו לעיסה סוכר על מנת לעלות את רמת המתיקות והאלכוהול שבמשקה מחד ולשמר אותו ליותר זמן מאידך (סוכר הינו אחד מהחומרים המשמרים הקדומים של האדם).

 

גם כיום אתם יכולים לעשות יין מענבים בבית בשיטה זאת ובצורה קלה ומהנה לכל המשפחה:

  1. חפשו ברחבי הרשת ענבי יין למכירה ורכשו כמות מסוימת.
  2. קחו בחשבון ש 1.2 ק"ג ענבי יין נותן כ 700 מ"ל יין.
  3. לאחר שרכשתם את הענבים הפרידו בין הענבים לגבעול ושטפו את הענבים.
  4. את הגרגרים ניתן למעוך עם הידיים או עם מכשיר שמועכים תפוח אדמה לפירה.
  5. את כל העיסה והנוזלים לשים בכלי מעוקר (מים חמים מאוד) כגון צנצנת זכוכית או מיכל פלסטיק למזון.
  6. לאלו שמכם רוצים ניתן להוסיף עד 10 אחוז סוכר מכמות הענבים שבכלי.
  7. יש לכסות את הכלי בסמרטוט,מגבת או גזה.
  8. יש לשמור במקום קריר ואפל למשך 40 יום,מידי כמה ימים לנער
  9. לאחר 40 יום יש לסנן ולמלא בבקבוקי זכוכית ולסגור בפקק שעברו עיקור במים חמים

 

זהו יש לכם יין ביתי

 

בשיטה המודרנית של הכנת יין בבית  אשר זהה לשיטת הכנת היין של היקבים דרושה הבנה לא מעטה בהליכים כימים,סבלנות ודיוק כמו כן יש לדאוג לכלים וציוד שעלותם גבוה  ועל כן לא נתייחס לשיטה זאת כאן




מאמרים חדשים מומלצים: 

חשיבות היוגה לאיזון אורח חיים יושבני  -  מאת: מיכל פן מומחה
היתרונות של עיצוב בית בצורת L -  מאת: פיטר קלייזמר מומחה
לגלות, לטפח, להצליח: חשיבות מימוש פוטנציאל הכישרון לילדים עם צרכים מיוחדים -  מאת: עמית קניגשטיין מומחה
המדריך לניהול כלכלת משק בית עם טיפים ועצות לניהול תקציב -  מאת: נדב טל מומחה
חשבתם שרכב חשמלי פוטר מטיפולים.. תחשבו שוב -  מאת: יואב ציפרוט מומחה
מה הסיבה לבעיות האיכות בעולם -  מאת: חנן מלין מומחה
מערכת יחסים רעילה- איך תזהו מניפולציות רגשיות ותתמודדו איתם  -  מאת: חגית לביא מומחה
לימודים במלחמה | איך ללמוד ולהישאר מרוכז בזמן מלחמה -  מאת: דניאל פאר
אימא אני מפחד' הדרכה להורים כיצד תוכלו לנווט את קשיי 'מצב המלחמה'? -  מאת: רזיאל פריגן פריגן מומחה
הדרך שבה AI (בינה מלאכותית) ממלאת את העולם בזבל דיגיטלי -  מאת: Michael - Micha Shafir מומחה

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

©2022 כל הזכויות שמורות

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים

לכותבי מאמרים:
פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
תנאי שימוש במאמרים



מאמרים בפייסבוק   מאמרים בטוויטר   מאמרים ביוטיוב